BANDS

VAN GOTHIC ROCK TOT SKA, VAN GRUNGE TOT NU METAL: DIT ZIJN DE BANDS VAN FUMPROCK 8

 

Editie 8 van Fumprock op zaterdag 17 februari wordt wellicht de meest veelzijdige editie ooit. We trakteren op ska, grunge, straffe metal en gothic rock. En dat allemaal voor 14 euro.

Y

YESNOMAYBE (17.00 - 17.30 uur)YesNoMaybe is een jonge, straffe punk en grungeband die pas is gekozen als finalist voor de Nieuwe Lichting van Studio Brussel. In het Gentse maken ze allang furore en aangezien de frontman van hier in de buurt is, werd het hoog tijd om ze hier een keer te programmeren.

s

SLINKY & THE SPANISH BEAST (18.05 - 18.50 uur)
Slinky & the Spanish Beast is een heel aanstekelijke gitaarrockband uit Zutendaal. We zagen ze al een paar keer aan het werk op Rock Zutendaal en meer hadden we niet nodig om ons te laten overtuigen. Dit is een band met veel variatie en inspiratie. De ene keer ruikt hun ruitjeshemd naar Neil Young, de andere keer naar Queens of the Stone Age. 


MANTAH (19.25 - 20.15 uur)
Mantah is een gloednieuwe metalband die al flink naam aan het maken is. Met leden van o.a. Spoil Engine brengen ze een heel eigentijdse versie van de Nu-metal uit de Jaren '90. Deze zomer op meerdere grote metalfestivals, maar eerst lekker dichtbij in een zaal in Diepenbeek.


STAR INDUSTRY (20.50 - 21.50 uur)


DF


Star Industry maakt al meer dan 20 jaar furore met hun donkere gothic rock die wat doet denken aan Sisters of Mercy, maar de band is zoveel meer. Getuige al die internationale concerten die ze door de jaren heen mochten spelen. Nineties is een internationale culthit. De band kreeg te maken met een overlijden van een bandlid, maar uiteindelijk werd besloten om er toch mee door te gaan. Gelukkig. Dit hadden we niet willen missen op Fumprock. 


PABLO HONEY (22.25 - 23.25 uur)
King Hiss stond al 2 keer op Fumprock, maar die band bestaat niet meer. Zanger Jan Coudron begon met drummer Jason Bernard aan een lang gekoesterde droom: een band die een ode brengt aan de grunge. Deze straffe liveband trakteert op songs van Soundgarden, Pearl Jam, Alice in Chains, Stone Temple Pilots en zoveel meer. Met rasmuzikanten van Ramkot, Rhea, Hideous en Aarde aan Daan.


THE SKADILLACS (00.00 - 01.00)
Wie dan nog adem over heeft, mag zijn beste ska-beentjes voor zetten. The Skadillacs is een heuse feestband die met plezier graait in het repertoire van Madness, the Specials, The Selecter en zoveel meer. Met heel veel toeters, maar ook bellen. Ska er maar van uit dat dit top wordt!


Fumprock 8, zaterdag 17 februari 2024, OC Rooierheide.